Η δεύτερη ημέρα της δίκης.

Συνεχίστηκε σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Τόσκο Μποζατζίσκι.

Στο βήμα ανέβηκαν η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του Τόσκο,ένας αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η ακροαματική διαδικασία έκλεισε με την κατάθεση ενός συνταξιούχου άνδρα ο οποίος δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Στην αρχή της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση η οποία πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Τόσκο. 

Αναλύοντας τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης η μάρτυρας ανέφερε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο θάνατος να προκλήθηκε από το αυτοκίνητο που πέρασε πάνω από το σώμα του προκαλώντας κακώσεις.

«Η συμπίεση του θώρακα αλλά και οι κακώσεις που είχε το θύμα δεν μπορούν να προέλθουν από ανθρώπινο χέρι οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι ο θάνατος προκλήθηκε από το όχημα».

«ο 28χρονος έφερε κακώσεις και από άλλα χτυπήματα με αντικείμενα στο κεφάλι και στα άκρα».

Ο Τόσκο έχασε τη ζωή του όταν μετά από άγριο ξυλοδαρμό παρασύρθηκε από το μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο της εγκληματικής συμμορίας οπαδών που οδηγούσε η 27χρονη.

Ο δεύτερος μάρτυρας αναφέρθηκε στις αστυνομικές έρευνες μέσω της αξιοποίησης υλικού από κάμερες ασφαλείας που οδήγησαν στην φερόμενη εμπλοκή των οκτώ προσώπων και τα κατέστησαν κατηγορούμενα για την υπόθεση.

Μια διαδικασία που κράτησε έξι μήνες αναλύοντας καρέ-καρέ 255 ώρες βιντεοληπτικού υλικού. 

«Εξετάζοντας το  βιντεοληπτικό υλικό διαπιστώσαμε ότι πέρα από το λευκό μερσεντές (το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 27χρονη) ενεπλάκησαν άλλα τρία οχήματα και μία μηχανή. Εντοπίστηκαν αρχικά στην περιοχή της  Τούμπας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ και μετά εμφανίστηκαν στην περιοχή Ποσειδωνίου».

«Τρία αυτοκίνητα κινούνταν μαζί σαν ομάδα. Εκτός από τους οδηγούς επέβαιναν κι άλλα άτομα. Μετά το περιστατικό εντοπίστηκαν να φεύγουν με ταχύτητα. Η μοτοσικλέτα με οδηγό και συνοδηγό πέρασε μπροστά από την καφετέρια όπου  βρίσκονταν οι οπαδοί του  Άρη και οι Βούλγαροι».

Για το λευκό μερσεντές που οδηγούσε η 27χρονη και πέρασε πάνω από το σώμα του Τόσκο ο αστυνομικός ήταν ξεκάθαρος και αποκαλυπτικός.

«Αρχικά εντοπίστηκε να  παρακολουθεί τα τρία οχήματα των Βουλγάρων επί της παραλιακής οδού.Κάποια στιγμή είδαμε να οδηγεί η γυναίκα.

Στην περιοχή του Ποσειδωνίου ο 49χρονος (κατηρορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία και οργάνωση της επίθεσης) πέρασε πεζός έξω από την καφετέρια δύο φορές.

Μετά το συμβάν το λευκό όχημα έφυγε με μεγάλη ταχύτητα,προσπέρασε φορτηγό και κόκκινο φανάρι. Ήθελε να απομακρυνθεί σύντομα από το συμβάν. Για το περιστατικό  που έγινε έξω από το Μέγαρο Μουσικής δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό».

Τέλος ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ και η δραστηριότητα τους ήταν γνωστή στην υπηρεσία. Όταν διαπιστώσαμε σε ποιους ανήκουν τα οχήματα τους εντοπίσαμε».

Ο τρίτος μάρτυρας αναφέρθηκε στην αγριότητα που επέδειξαν οι επιτιθέμενοι οπαδοί εις βάρος των θυμάτων ενώ περιέγραψε πως η λευκή mercedes που οδηγούσε η κατηγορούμενη πέρασε πάνω από το σώμα του Τόσκο που ήταν πεσμένος στο έδαφος. (GR Times 2) (Voria) (Alpha TV)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δέκα μήνες.

Για πάντα στις σκέψεις μας.

Στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.

Justice on TV.

Βίντεο.