Η κατάθεση του πατέρα.

Συνεχίστηκε την σημερινή ημέρα στο Μικτό  Ορκωτό  Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Τόσκο Μποζατζίσκι τον Ιανουάριο του 2020 πλησίον του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συνολικά για την θανατηφόρα ενέδρα που στοίχισε την ζωή του 28χρονου δικάζονται οκτώ άτομα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα κατά περίπτωση.

Σήμερα κατέθεσε ο πατέρας του θύματος,Γκεόργκι Μποζατζίσκι και ο Ατανάς Ζαπριάνοφ,φίλος του Τόσκο που βρέθηκε μαζί του στη Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ.

Ο Γκέοργκι Μποζατζίσκι μίλησε για την απώλεια του γιου του και η κατάθεσή του συγκλόνισε τόσο την έδρα όσο και το ακροατήριο,αφού ανέφερε πως δεν αναγνώρισε το πρόσωπό του στο νεκροτομείο μετά τα αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα που είχε δεχτεί από τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά.

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προσέξετε πολύ την υπόθεση γιατί δεν μπορείτε να αισθανθείτε τι είναι για μια μάνα και έναν πατέρα να ζει αυτό που ζούμε εμείς. 

Τρεις ώρες πριν συμβεί ο θάνατός του εκείνη τη μέρα μίλησα με το γιο μου και μου είπε ότι κάνουν ένα τουρ στη Θεσσαλονίκη.Το τηλέφωνό του ήταν κλειστό και προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους άλλους. 

Έμαθα ότι μετά τη βόλτα αυτή βρισκόταν για καφέ κοντά στην οδό Μαρία Κάλλας.Στις τέσσερις μ.μ. ξεκινάνε προς τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.Κοντά απ’ τα αυτοκίνητα βγαίνει μια μεγάλη ομάδα ατόμων με ρόπαλα,μαχαίρια και άλλα όπλα. 

Τα αγόρια αρχίζουν να τρέχουν προς τα πίσω.Στην αρχή φτάνουν τον Ατανάς και μετά τον γιο μου.Αρχίζουν έναν μεγάλο ξυλοδαρμό στον Τόσκο και μετά στον Νικολάι.

Το λευκό αυτοκίνητό πέρασε πάνω από τον Τόσκο και κατευθύνθηκε προς την λεωφόρο.Τα άλλα παιδιά μου είπαν ότι ήρθε ασθενοφόρο και τον πήγε στο νοσοκομείο.  

Όταν είδα τον Τόσκο στο νεκροτομείο το πρόσωπό του ήταν φρικτά παραμορφωμένο.Δεν αναγνωριζόταν». 

Ο Γκέοργκι Μποζατζίσκι ανέφερε πως παρότι ο γιος του είχε ενεργό ρόλο και έντονη δραστηριότητα στην αγαπημένη του ομάδα Μπότεφ Πλόβντιβ της οποίας οπαδοί διατηρούν φιλικές σχέσεις με αντίστοιχους του Άρη ο γιος του δεν συμμετείχε σε επεισόδια και ακραίες συμπεριφορές.Μάλιστα τόνισε πως επρόκειτο για έναν άνδρα που μιλούσε τρεις γλώσσες και ήταν απόφοιτος της νομικής σχολής.

Από εκεί και πέρα ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν γνωρίζει τον λόγο που κάποιος θα ήθελε τον γιο του νεκρό,με τον ίδιο να απαντά χαρακτηριστικά:

«Δεν βρίσκω αιτία γιατί να είναι αυτός σε αυτή τη θέση.Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό και δεν βρίσκω απάντηση.

Δεν είχε καμία σχέση με ακραίες συμπεριφορές οπαδών,ήταν πρόεδρος του συλλόγου Μπότεφ σε εθνικό επίπεδο.Η δουλειά του ήταν οργανωτική και ήταν απόφοιτος της  νομικής σχολής.Ήταν ένα παιδί που ένωνε».

Ο φίλος του Τόσκο,Ατανάς Ζαπριάνοφ,έχοντας κατέβει παρέα στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι περιέγραψε στο δικαστήριο τα όσα έζησε.

«Είχα πολύ μεγάλη τύχη που δεν είχα μεγαλύτερα χτυπήματα στο κεφάλι.Ήμασταν πολύ κοντά στα αυτοκίνητα και από τους θάμνους ξεπετάχτηκαν πάνω από 20 άτομα.Όλοι ήρθαν προς εμάς με καλυμμένα πρόσωπα,με κράνη από μηχανές και διάφορα όπλα,μαχαίρια και ξύλα.

Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε.Εγώ ήμουν πιο πίσω.Με έφτασαν και με χτυπήματα στο κεφάλι με πέταξαν στο έδαφος.Όταν ήμουν κάτω συνέχισαν να με χτυπάνε με ρόπαλα και μεταλλικά αντικείμενα.Ήμουν κάτω πεσμένος,με χτύπησαν και μετά ξεκίνησαν να κυνηγάνε τους υπόλοιπους.Εν συνεχεία σηκώθηκα».

 

Μάλιστα υποστήριξε πως όσο βρισκόταν στο δρόμο δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε με τον Τόσκο.Επίσης δεν μπόρεσε να δει το αυτοκίνητο το οποίο πέρασε πάνω από το σώμα του άτυχου φίλου του. 

«Ήμουν περικυκλωμένος και δεν είχα ορατότητα».

Ερωτηθείς για το κίνητρο της επίθεσης ο μάρτυρας απάντησε: 

«Tο μόνο που μπορώ να πω ήταν πως υπήρχε κάποιο μίσος προς εμάς.Προφανώς επειδή υποστηρίζαμε την αντίπαλη ομάδα».

Σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με το γιατί δεν έμειναν οι κουκουλοφόροι σε αυτόν ώστε να καταφέρουν ακόμη πιο σφόδρα χτυπήματα απάντησε: 

«Ίσως για να προλάβουν να χτυπήσουν και τους άλλους και όχι μόνο εμένα.Δε πιστεύω ότι με ξέχασαν αλλά ήθελαν να χτυπήσουν περισσότερα άτομα.Όταν με είδανε ξανά μπροστά τους άρχισαν πάλι να με δέρνουν». (In) (Thess Today) (GR Times)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δέκα μήνες.

Για πάντα στις σκέψεις μας.

Στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.

Justice on TV.

Βίντεο.