Ξεκίνησε η δίκη.

Με την κατάθεση δύο ατόμων βουλγαρικής καταγωγής,του Νικολάι που ήταν κι αυτός θύμα της αποτρόπαιας επίθεσης και ενός ακόμη φίλου του άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Τόσκο Μποζατζίσκι.

Συνολικά δικάζονται οκτώ άτομα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα κατά περίπτωση.

Μεταξύ αυτών η 27χρονη οδηγός του οχήματος η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως αλλά και ο 49χρονος συνοδηγός του οχήματος που φέρεται να οργάνωσε την δολοφονική ενέδρα εναντίον του Τόσκο και των φίλων του και διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην πράξη της ανθρωποκτονίας.

από ThessNews 

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο 49χρονος κατηγορείται ότι ειδοποίησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φτάσουν στο σημείο όπου έγινε η συμπλοκή και στην οποία φέρεται να συμμετείχε και ο ίδιος.Ακολούθως ο 49χρονος έδωσε εντολή στην 27χρονη να περάσει με το όχημα πάνω από το σώμα του άτυχου νέου καθώς εκείνος κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Οι δύο παραπάνω μετήχθησαν στο ακροατήριο από τις φυλακές όπου παραμένουν προφυλακισμένοι ενώ οι έξι συγκατηγορούμενοι τους ηλικίας από 25 έως 28 ετών είναι δυστυχώς ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Η δίκη την οποία παρακολουθεί ο Βούλγαρος πρόξενος θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα διαρκέσει αρκετό καιρό αφού υπάρχουν 23 μάρτυρες κατηγορίας.

Ο Νικολάι ανέβηκε πρώτος στο βήμα και κατέθεσε με νωπές τις μνήμες τα όσα έζησε και οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του Τόσκο.

«Ήρθαμε την προηγούμενη μέρα να δούμε τον αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ.Μετά μείναμε εδώ.Το απόγευμα της επόμενης μέρας πήγαμε για καφέ μαζί με τρεις Έλληνες στην ίδια παρέα.Όταν φύγαμε και πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα ξεπετάχτηκαν 30 μαυροντυμένοι που φορούσαν μάσκες και κράνη μηχανής.Κρατούσαν σίδερα και άλλα αντικείμενα.Μας επιτέθηκαν.Είχαν στα ρούχα το σήμα του ΠΑΟΚ».

«Τρέξαμε.Το παιδί (ο Τόσκο) σκόνταψε και έπεσε.Μας πλησίασαν και άρχισαν να μας χτυπούν.Μετά ήρθε ένα άσπρο αυτοκίνητό με χαμηλή ταχύτητα από την πλευρά των οπαδών.Πέρασε πάνω από τον Τόσκο που ήταν πεσμένος δίπλα σε μένα.Είδα ότι οδηγούσε γυναίκα και συνοδηγός ήταν ένας άνδρας ο οποίος με κοιτούσε με βλέμμα φονιά».

Στη συνέχεια ερωτηθείς από την έδρα αναγνώρισε τον συνοδηγό του αυτοκινήτου στο πρόσωπο 49χρονου κατηγορούμενου.

«Τότε είχε μαύρο μαλλί και γενειάδα» πρόσθεσε. 

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για ενέδρα και οργανωμένη επίθεση η οποία διήρκεσε περίπου 15 λεπτά ενώ ο ίδιος δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα σε όλο το σώμα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο.

«Πήγαιναν για δολοφονία.Εάν δεν ήταν ο Τόσκο θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε.

Πέντε δεύτερα αφού πέρασε το αμάξι πάνω από τον Τόσκο εξαφανίστηκαν όλοι και ήρθε η αστυνομία. Έφυγαν προς τον δρόμο απ' όπου είχαν έρθει». (GR Times) (Zougla) (AMNA)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δέκα μήνες.

Για πάντα στις σκέψεις μας.

Στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.

Justice on TV.

Βίντεο.