Για πάντα στις σκέψεις μας.

Σήμερα συμπληρώνονται 14 μήνες από τον απρόσμενο χαμό του Τόσκο Μποζατζίσκι.

Η Λέσχη Υποστηρικτών Μπότεφ Πλόβντιβ (KPBP) με μια λιτή ανακοίνωση αναφέρθηκε στην απώλεια του Τόσκο.

 

«Αγαπητοί Μποτεβίστες,

Άλλος ένας μήνας πέρασε χωρίς τον αδερφό μας Τόσκο Μποζαντζίισκι! 

Ο πόνος παραμένει αλλά η μνήμη σου δεν ξεθωριάζει! 

Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας και δεν θα ξεχαστείς ποτέ φίλε μου!». 

----

Ο Τόσκο Μποζατζίσκι υπήρξε μέλος και πρόεδρος της "KPBP" επί μακρόν χρονικό διάστημα πριν χάσει την ζωή του στις 5 Ιανουαρίου 2020 μετά από οργανωμένη ενέδρα θανάτου οπαδών του ΠΑΟΚ,ενώ παραμένει επίτιμος πρόεδρος της "Λέσχης" μέχρι σήμερα.

Ο Τόσκο δεν υπήρξε αρχηγός της κερκίδας των οργανωμένων όπως λεγόταν από μερικούς κύκλους αρχικά στη Θεσσαλονίκη για λόγους εντυπωσιασμού και σκοπιμότητας προκειμένου να παρουσιαστεί ο νεκρός συνειρμικά ως χουλιγκάνος και μαχαιροβγάλτης που είχε πάει σε στημένο ραντεβού.Από θύμα θύτης δηλαδή.

Η "Λέσχη Υποστηρικτών" στην οποία δραστηριοποιούνταν ως συλλογικότητα δεν έχει βίαιο οπαδικό χαρακτήρα,ο ρόλος και η παρουσία της στον Μποτέφ είναι τελείως διαφορετική.

Τα προσωνύμια "Καναρίνια" και "Μποτεβίστες" συνοδεύουν όλους τους φίλους και οπαδούς του Μποτέφ ενώ το ψευδώνυμο "Bultras" που προέρχεται από το Botev Ultras περισσότερο το οπαδικό ή φανατικό ή ακραίο κομμάτι τους.Κάθε Bultras είναι Botevist αλλά όλοι οι Μποτεβίστες δεν είναι Μπούλτρας.

Αρκετοί επίσης Bultras δεν έχουν βίαιη δραστηριότητα.Το ότι κάποιος κινήται σε έναν συγκεκριμένο χώρο και μπαίνει κάτω από μια οπαδική ταμπέλα,παίρνει μέρος σε μια ομάδα ή είναι ακόμα και πρόεδρος σε μια οπαδική συλλογικότητα,δεν τον καταστά αυτόματα άτομο με ακραία και αντικοινωνική δραστηριότητα.Ακόμα και αν αυτός ο κοινωνικός χώρος,η ομάδα και η οργανωμένη συλλογικότητα στην οποία δραστηριοποιείτε έχουν και την βίαιη πλευρά τους. 

Ο Γιάννης Σαουρίδης και αναφερόμαστε σε αυτόν γιατί τον ξέρουν σχεδόν όλοι και αποτελεί παρελθόν από τα οπαδικά δρώμενα της ομάδας,μπορεί να ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα "πρόεδρος" συνδέσμου,το νούμερο ένα και "αρχηγός" της κερκίδας,αλλά ο ίδιος δεν ήταν χούλιγκαν,μαχαιροβγάλτης και δεν έπαιρνε μέρος σε οπαδικά σκηνικά.Όπως και αρκετοί ακόμα.

Το "BULTRAS" αποτελεί λοιπόν επωνυμία που συνοδεύει ένα ετερογενές πλήθος ατόμων και ομάδων και όχι συγκεκριμένη ή ενοποιημένη οργάνωση,καθ΄ότι δεν υπάρχει μια μοναδική συλλογικότητα ομπρέλα που να αγκαλιάζει όλους τους οπαδούς των καναρινιών της Φιλιππούπολης.

Επί του παρόντος πίσω από την κοινή ονομασία και το πανό Bultras συγκεντρώνονται αρκετά άτομα και ομάδες,ενώ η έλλειψη ομοιογένειας δίνει τον πολύπλευρο χαρακτήρα της υποστήριξης του Μποτέφ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δέκα μήνες.

Στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.

Justice on TV.

Βίντεο.