Στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.

Τον Βούλγαρο πρωθυπουργό,Μπόικο Μπορίσοφ,συνάντησαν την περασμένη Δευτέρα συγγενείς του Τόσκο Μποζατζίσκι αλλά και μερίδα οπαδών της Μπότεφ,προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβασή του ώστε η υπόθεση να μην θαφτεί και να ξεκαθαρίσει μέχρι τέλους.


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πατέρας του Τόσκο,μια δικηγόρος που ασχολείτε με την υπόθεση στην Ελλάδα,οι Μιχαήλ Μανόλοφ,Μπόζινταρ Μπόζιλοφ και Ράντοσλαβ Κοσίνσκυ από το fan club της Μπότεβ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντάνιελ Κιρίλοφ .


Ειδικότερα ζήτησαν την παρέμβασή τους στις ελληνικές αρχές έτσι ώστε οι διαδικασίες να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για τη δικαίωση του Τόσκο. 

Ο Danil Kirilov δήλωσε:

"Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Borisov μου διέταξε ως Υπουργό Δικαιοσύνης να ενεργοποιήσω και να εμπλέξω όλους τους διεθνείς νομικούς μηχανισμούς σχετικά με τη διμερή νομική συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Να ενημερώσω τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης και να ζητήσω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της έρευνας έως τώρα και να προβώ στα πιθανά βήματα προς τις συμφωνίες για την καθιέρωση και αποτελεσματικότητα της έρευνας στην Ελλάδα ".
  
"Είναι σημαντικό για μένα ότι σε αυτή τη συνάντηση ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δεσμευτεί να κινήσει προδικαστικές διαδικασίες και στη Βουλγαρία. Για να μάθετε την αλήθεια για την απώλεια του βουλγάρου αδελφού μας. Νομίζω ότι θα υπάρξει επαρκής προστασία και αμοιβαία συνδρομή στην περίπτωση αυτή".

Ενώ ο Μπόικο Μπορίσοφ δεσμεύτηκε προφορικά αλλά και με γραπτή του τοποθέτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η βουλγαρική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Εξέφρασα τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του νεαρού Βούλγαρου Τόσκο Μποζατζίσκι, που σκοτώθηκε στην Ελλάδα. Ο αθλητισμός θα πρέπει να φέρνει χαρά στους ανθρώπους, οι περιπτώσεις χουλιγκανισμού και βίας είναι απαράδεκτες. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης, οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να ενεργεί με όλες τις ικανότητες και τις δυνάμεις της. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ντάνιελ Κιρίλοφ να ενεργοποιήσει όλους τους διεθνείς και νόμιμους μηχανισμούς σε σχέση με τη διμερή δικαστική συνεργασία, καθώς και να απαιτήσει όλες τις πληροφορίες της έρευνας από την Ελλάδα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δέκα μήνες.

Για πάντα στις σκέψεις μας.

Justice on TV.

Βίντεο.